Orlagrisen

Orlagrisen uddeles til en kunstner eller en person, der har gjort noget særligt for kunsten.

Orlagrisen uddeles hvert år ved en særlig højtidelighed i forbindelse med festugen. Forslag til prisvindende personligheder modtages gerne.

Prisvindere

2008 Erik Andersen.

Lærer på Ryslinge Højskole. Får Orlagrisen, da det var ham der fik mig igang med kunsten, hvilket jeg er ham dybt taknemmlig for (læs merer om Erik Andersen under Orla Grane)

2009 Kirsten Larsen.

Min dejlige mor. Får Orlagrisen, fordi hun er en utrolig skøn, og stærk kvinder der har hjulpet, og opmuntret mig når det så sort ud.

2010 Tine Voldby.

Min første censor, efter afsluttet uddannelse på Århus Kunstakademi. Får Orlagrisen fordi Hun lod mig slippe igennem nåleøjet på Galleri Gallo hvor jeg fik lov at udstille 7 gange.  7 år i træk. Det har betydet meget for min kunstneriske udvikling.

2011 Anne Grete Lüdemann.

Et utroligt sødt, og dejligt menneske. Får Orlagrisen fordi hun er  en fantastisk god maler, efter min menig en af landets bedste, med sin helt egen skønne stil.              

Anne Grete Lüdemann har udstillet på Galleri Grane.

2012 Allan Fisker.

Klunser af guds nåde Allan fisker. Får Oralgrisen for sit utrættelige, og uselviske arbejde som klunser i Gjellerup.
De ting Allan klunser sendes med Container til Letland hvor noget sælgse, andet bliver uddelt til fattige på gaden, for overskudet drives et børnehjem med 65 børn.
Allan Fisker er født handikappet, hans sener i fødderne var for korte så han måtte gå med ortopædisk  fodtøj. Lægerne sagde at han aldrig kom til at gå normalt, mange gange måtte hans mor cykle til skole med Allan på bagagebæren, fordi han ikke kunne holde til at gå, han kunne ikke løbe, blev mobbet, og fik at vide at han aldrig blev til noget, men som 17 årig kom han til tro på Jesus, og da han var 18 år gjorde Jesus et mirakkel så han blev fuldstændig helbredt. Allan har arbejdet i mange år som smed. Nu er han folkepensionist, og klunser.

2013 Tove Gudrun Sørensdatter.

En utrolig god maler der er selvlært, og blæser på alle regler inden for kunsten og maler nogle helt fantastiske billeder. Får Orlagrisen på grund af hendes søde måde at være på, og hendes skønne kunst.                                                             

Tove er uddannet præst, og har haft et personligt møde med Jesus.

Tove Gudrun Sørensdatter har udstillet på Galleri Grane.

2014 Tove Krøyer.

En utrolig dygtig maler, er i familie med Skagensmalerne hvilket tydelig kan ses. Tove har blandt andet malet nogle fantastisk smukke malerier fra Bornholm hvor bølgerne slår ind over klipperne. Hun får Orlagrisen for hendes søde måde at være på, og for hendes fantastiske kunstværker der er helt unikke.                                                            Tove Kryer har udstillet på Galleri Grane.
 

2015 Erling Vendelbo.

En dygtig og meget alsidig kunstner, der blev kasseret på Kunstneres Påskeudstilling, for der efter at starte sin egen Påskeudstilling i Lading skole/forsamlingshus. Erling holdt Påskeudstilling på Lading igennem 38 år. Mange kunstner er blevet hjulpet frem af Erling, de sidste år på Lading var der 22 kunstner hver år. Erling er også kendt for sine collage som han lavede over 1000 af. Får Orlagrisen for sin dejlige måde at være på, og for at have hjulpet rigtig mange kunstner frem i verden.                                                 

Erling Vendelbo har udstillet på Galleri Grane.


2016 Ryth Graversen.

En sød dygtig og alsidig kunstner der har lavet utrolig mange forskellige ting inden for kunsten blandt andet smukke kjoler med stoftryk, skulptuere, akvareller, forgyldnings malerier, keramik, og malede sten.                                 

Ruth Graversen har udstillet på Galleri Grane.
 

2017 Anne-Mette Lehrskov-Schmidt.

Kan stort set alt inden for maleri. Er en meget dygtig protrætmaler laver, akvarel, og forgyldnings malerier. Får Orlagrisen for sit arbejde for kunsten blandt andet startede hun i sin tid Søjlegalleriet på Hammershus vej som jeg overtog i 2007 hvor det tog navneforandring til Galleri Grane.                                                                           

Anne-Mette Lehrskov-Schmidt har udstillet på Galleri Grane.


 

2018: Henning Horst.

En af mine rigtig gode venner der  hjælper til ved ferniseringerne har grønnefingre, og er god til papirklip.     Får Orlagrisen for hans dejlige positive måde at være på, og for at hjælp når der er brug for det.

Henning Horst har udstillit på Galleri Grane.

2019: Inga Risom.

Rigtig god naturalistisk akvarelmaler er et rigtig sødt og dejlig menneske, kender hende fra påskudstillinge på Lading hvor vi har udstillet sammen.                              

Inga Risom har udstillet på Galleri Grane.

 

2020: Ole Juhl Østergaard.

Rigtig god naturalistisk maler, maler landskabsmalerier er kendt for sine billeder af himmel, og skyformationer. Er oprindelig uddannet bygningsmaler, men har altid været kunstmaler ved siden af.                   

Ole Juhl Østergaard har udstillet på Galleri Grane.

 

2021: Anne Charlotte Sejersbøl.

Rigtig sødt menneske der får ting til at ske, det er aldrig kedeligt når Anne Chalotte er på Galleri Grane eller andre steder, jeg har været på mange dejlig rejer med hende (det har givet insoiration til mange Skrumler) jeg tror vi snorker lige højt, så det er ikke at kimse af.

 

2022: Tomas Dalgarrd.

Dejligt menneske der bankede på min galleri dør for 7 år siden og spurgte om han måtte læse digte op ved ferniseringen lørdag, det har han gjort stort set siden.

Tomas skriver nogle skønne humoristiske digte blandt andet om bogen og dens oplevelser.

 

2023: Anne Marie Eriksen.

Et dejligt menneske der udover sine skønne malerier også er forfatter, og komponist.

Anne Marie finder malerier i genbrugsbutikker, og maler vidre på dem med oliekridt.

Anne Marie Eriksen har udstillt på Galleri Grane.