Anne Grete Lüdemann - billedkunstner

Jeg har malet akvarel med enkelte afbrydelser af olie og akryl - i henved 30 år - og har efterhånden udviklet min egen teknik. Jeg er autodidakt, men er vokset op i et kunstnermiljø i Århus med tilknytning til Studsgade - Mejlgade og arkitektskolen, så der faldt altid lidt fra.

Min morfar August Lüdemann har også lært mig en del, så jeg har min egen "Bibel".

Min største inspiration var Thomas Arnel og Hieronimus Bosch (1400-tallet). Ellers bare det, der lige falder mig ind - drømme og tanker - og hårdt presset kan jeg godt male naturalistisk, se Kvierne (akrylmaleri), som jeg malede til mine forhenværende naboers sølvbryllup på Frostkæret, Mors.

Jeg leger med farverne og de små detaljer, men kan også også godt lide at lave noget "hurtigt", hvor der ikke er så meget på.

Atelier i skurvognen på Mors

Nogle siger, at jeg øser af det kollektivt ubevidste, hvilket gør at jeg godt kan risikere at få en idé, som andre har haft eller vil få senere. Det er der så ikke noget at gøre ved. Det bliver jo alligevel forskelligt.

Jeg vil ikke sættes i bås med at nu maler jeg noget bestemt på en bestemt måde, selvom jeg nok har en stil og heller ikke kan løbe fra, at jeg er vokset op i 60'erne og 70'erne.

Jeg går ikke så højt op i det med at få det blå stempel og være trendy. Jeg elsker bare at male.

Anne Grete Lüdemann 
Smedesvinget 14
Redsted, 7970 Mors
Tlf.: 97 76 25 08
www.aglydemann.dk